Welkom op de website van Kookwinkel de Gruijter! We zijn druk bezig met het toevoegen van ons gehele assortiment.
Mis je een product? Neem dan contact met ons op.

Search

Welkom op de website van Kookwinkel de Gruijter! We zijn druk bezig met het toevoegen van ons gehele assortiment. Mis je een product? 
Neem dan contact met ons op.

The Beauty of Le Creuset

Yes! We zijn sinds deze week een verkooppunt van het merk Le Creuset! In deze blogpost zal ik je vertellen waarom wij zo blij zijn met dit mooie merk! En misschien staat er binnenkort ook zo´n pareltje bij jou in de keuken?!

Le Creuset heeft tegenwoordig een uitgebreid assortiment, maar wist je dat alles met één product begonnen is? Het eerste product dat zij in 1925 op de markt bracht, was, je raadt het misschien al, de iconische gietijzeren braadpan. Uit een samenwerking tussen twee Belgische mannen ontstond een gigantisch goedlopend merk dat zich door de jaren heen flink heeft ontwikkeld. Naast gietijzeren braadpannen, skillets en carbonstaal geëmailleerde fluitketels bestaan er ook diverse keukenbenodigdheden en serviezen van het merk.

Waarom Le Creuset?

Inmiddels zijn er veel verschillende gietijzeren braadpannen op de markt, dus wellicht vraag je jezelf af wat er dan zo bijzonder is aan de Le Creuset pannen? Ten eerste is de combinatie van een gietijzeren pan met een emaillen coating een uitvinding van de oprichters van Le Creuset. Dit betekent dat het merk al bijna een eeuw lang bezig is met het optimaliseren van haar producten. De emaillen laag is dunner en sterker dan de gemiddelde gietijzeren braadpan, waardoor de warmte net wat beter geleid wordt. Het gewicht van de pannen is door deze verbeteringen ook net wat lichter dan bij andere merken. Verwacht hierbij geen lichtgewicht, want gietijzer blijft een zwaar materiaal! De Le Creuset pannen hebben bovendien wat bredere handvaten, waardoor deze goed beet te pakken zijn. Zelfs als je de pan met je dikke ovenwanten uit de oven haalt!

Ten tweede heeft de iconische Le Creuset pan een prachtig design! De mooie pannen zijn met hun vrolijke kleuren en ombre effecten een opfleuring van je keuken. Het is niet voor niets dat je de producten vaak voorbij ziet komen in het magazine van VT Wonen of in verschillende kookprogramma’s. Het mooie aan Le Creuset vind ik ook dat binnen het assortiment alles goed met elkaar te combineren is. Dit komt omdat dezelfde kleuren en het design in alle producten terugkomen. Op dit moment hebben wij diverse kleuren braadpannen, skillets en fluitketels op voorraad in onze winkel, dus kom gerust eens langs!

De braadpannen van Le Creuset zijn erg veelzijdig. Je kan er heerlijke stoofpotjes, soepen, curry’s en zelfs broden in maken. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en zelfs gebruik in een oven of op een barbecue is niet teveel gevraagd. De pan kan hoge temperaturen aan, waardoor bijvoorbeeld zelfs een brood bakken mogelijk is in dit ideale icoon van Le Creuset.

Onderhoudstips gietijzeren braadpannen

1. Zet je vuur nooit te hoog! Als de vlammen om de pan heen slaan, kan dit de pan beschadigen. Bovendien is het altijd beter om gedurende een langere tijd en op een middelmatige warmte je eten gaar te laten worden. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vlees lekker mals wordt. De pan kan in de oven of op een barbecue wel hogere temperaturen aan, omdat er dan een gelijkmatige warmte gecreëerd wordt. Op het fornuis is er sprake van een plaatselijke warmte, waardoor alleen een klein oppervlakte heel heet wordt en de emaillen laag kan barsten.

2. Gebruik geen metalen voorwerpen zoals messen, spatels en lepels in de pan! Dit kan de emaillen laag beschadigen. Gebruik ter bescherming van de pan liever siliconen keukengerei.

3. Zorg ervoor dat je de pan na het gebruik niet direct in aanraking laat komen met koud water. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het email van de pan kan gaan barsten of beschadigd raakt.

4. Was de pan liever met de hand af! De producten kunnen in de vaatwasser, maar hierdoor kan de emaillen laag minder mooi worden en kan de pan gaan roesten en dat zou natuurlijk zonde zijn!

5. Gebruik tijdens het schoonmaken geen harde spons of borstel en pas ook op met schoonmaakmiddelen. Veel schoonmaakmiddelen zijn erg agressief en kunnen, net als de metalen sponzen en harde borstels, de emaillen laag aantasten.

Bron: www.lecreuset.nl

Wil je meer weten over bovenstaande of misschien andere artikelen? Vraag het aan mij of één van mijn collega’s! Je kan ons altijd bereiken via:

Instagram: @Kookwinkeldegruijter

Facebook: @Kookwinkeldegruijter

E-mail: info@kookwinkeldegruijter.com

Of kom gezellig langs in onze winkel!

Groetjes Evi