Welkom op de nieuwe website van Kookwinkel de Gruijter! We zijn druk bezig met het toevoegen van ons gehele assortiment.
Mis je een product? Neem dan contact met ons op.

Welkom op de nieuwe website van Kookwinkel de Gruijter! We zijn druk bezig met het toevoegen van ons gehele assortiment. Mis je een product? 
Neem dan contact met ons op.

De zomer van 2020: Op wereldreis met kookboeken

Het is weer zomer! Dit betekent een tijd vol zwoele zomeravonden met koude drankjes, picknicks met volle picknickmanden en heerlijke stranddagjes gevuld met zon en een overvloed aan ijsjes. Kortom, flink genieten dus! Of je deze zomer nu vakantie viert in eigen land of er lekker op uit trekt in het buitenland, bij een vakantie hoort altijd lekker eten. Met het volgende rijtje kookboeken vol heerlijke buitenlandse gerechten kun je alvast wegdromen naar die ene leuke vakantiebestemming van je bucketlist! Ga je met me mee op wereldreis?

De kookbijbels van verschillende wereldkeukens

Deze kleurige kookbijbels zijn een echte must have voor in jouw kookboekencollectie! De uitgeverij Carrera Culinair geeft topboeken uit op het gebied van koken en bakken en kwam in 2018 met de eerste Bijbel van deze serie; De Bijbel van de Franse Keuken. Sindsdien zijn er 4 andere prachtboeken over de keukens van Italië, Japan, Indonesië en Thailand verschenen. In oktober van dit jaar wordt alweer de volgende Bijbel verwacht. Deze zal de culinaire specialiteiten van ons eigen Nederland behandelen!

In de kookbijbels wordt er per boek een bepaald land behandeld. Je gaat als het ware op culinaire reis door het land waarbij je per regio de specialiteiten leert kennen. De boeken zijn geschreven door verschillende auteurs die allemaal op hun eigen manier met liefde verbonden zijn met de keukens waarover zij schrijven. Alle boeken beginnen met een introductie van het land en gaan hierna in op verschillende begrippen en technieken die kenmerkend zijn voor de keuken van het land. In De Bijbel van de Indonesische Keuken vind je hier bijvoorbeeld uitleg over onder andere het gebruik van de stoommand en de wajan. De boeken zijn mooi geïllustreerd en bevatten veel prachtige foto´s. Erg handig vind ik het hoofdstuk met de how-to’s, waarin bepaalde technieken simpel en stap voor stap met foto’s uitgelegd worden. De Bijbel van de Italiaanse Keuken gaat hierbij bijvoorbeeld in op het maken van gnocchi en het schoonmaken van artisjokken. Naast de basistechnieken en de kennismaking met de regiokeukens bevatten alle kookbijbels een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken als je de keuken van het land gaat ontdekken!

Ben je benieuwd? Klik op de links hieronder en bekijk ze op de website van onze boekhandel!

Noi Pia-Ud, De Bijbel van de Thaise keuken – ISBN 9789048848263

Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti, De Bijbel van de Italiaanse keuken – ISBN 9789048844906

Tosao van Coevorden (co-auteur: Jonah Freud), De Bijbel van de Japanse keuken – ISBN 9789048848287

Alain Caron, De Bijbel van de Franse keuken – ISBN 9789048844920

Maureen Tan, De Bijbel van de Indonesische keuken – ISBN 9789048853816

Veggie Wereldgerechten van Stéphanie de Turckheim

Steeds meer mensen zijn de vegetarische (wereld-)keukens aan het ontdekken. Het minderen in het eten van vlees is de laatste tijd steeds populairder geworden en het boek van Stéphanie de Turckheim is hier echt perfect voor! De recepten zijn per werelddeel gecategoriseerd en komen voornamelijk uit traditionele keukens. De gerechten zijn heerlijk gevarieerd en zullen je je portie vlees niet doen missen. Van aardappelgratin uit de Auvergne tot een Thaise mangosalade, dit boek laat je het lekkerste van alle wereldkeukens proeven.

Elk recept in het boek is kort en duidelijk beschreven en is voorzien van schitterende foto’s van de gerechten. Bij het lezen van het boek krijg je direct zin in het maken van je volgende wereldgerecht!

De toegenomen populariteit van de vegetarische keuken zorgt er trouwens voor dat het steeds makkelijker wordt om in restaurants in het binnen- en buitenland vega of vegan gerechten te bestellen. Dus als je een dagje geen zin hebt om te koken, is uiteten gaan ook een prima optie!

Klik hieronder om het boek van Stéphanie te bekijken!

Stéphanie de Turckheim, Veggie wereldgerechten – ISBN 9789462502468

100 Snelle Wereldrecepten van Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie

Waarschijnlijk ken je deze al, want de boeken van Lekker & Simpel zijn onwijs populair. Dit boek is het vierde dat Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie hebben geschreven. Het duo is begonnen met een foodblog en dit is uitgegroeid tot een enorm succes. De recepten in het boek 100 Snelle Wereldgerechten zijn, zoals de titel al aangeeft, snel te maken en alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkten te koop. Hierdoor is het boek dus ook ideaal om mee te nemen op vakantie! Het boek bevat veel vegetarische recepten, die in de inhoudsopgave met een icoontje staan aangegeven. In elk hoofdstuk staat een ander werelddeel centraal, waarin de recepten per land zijn verdeeld. Met dit boek zet je binnen no-time een heerlijke wereldse vakantiesfeer op tafel!

Tip: bezoek ook eens de website www.lekkerensimpel.com van Sofie en Jorrit voor lekkere en snelle gerechten of doe inspiratie op bij de weekmenu’s.

Als je geen genoeg kan krijgen van de boeken van Lekker & Simpel heb ik goed nieuws voor je! Eind augustus zal het nieuwe boek ZOET verschijnen. Hierin zullen 125 overheerlijke zoete recepten staan, dit boek wil je dus niet missen!

Bestel 100 Snelle Wereldgerechten via de link hieronder!

Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, 100 snelle wereldrecepten – ISBN 9789461562487

Gwenn’s Bakery: Moderne Franse Patisserie van Gwenn Danis

Als afsluiter van deze blogpost ga ik natuurlijk in op de zoetigheden uit de wereld van de Franse patisserie. En wie is hier nu beter geschikt voor dan de in Frankrijk geboren Gwenn Danis? We kennen hem allemaal van het tv-programma Heel Holland Bakt, waarin hij in 2017 een finaleplek wist te behalen. In zijn boek behandelt hij de lekkerste Franse desserts, cakes, taartjes en nog veel meer. Het boek begint met veel verschillende basisrecepten, waarin met mooie foto´s wordt uitgelegd hoe je de basis van de Franse patisserie onder de knie kan krijgen.

Kortom, in dit boek kun je genoeg inspiratie opdoen om een heerlijk Frans dessert te maken waarmee je jouw wereldse diner in stijl af kan sluiten!

Bestel hem snel!

Gwenn Danis, Gwenn’s Bakery: Moderne Franse Patisserie – ISBN 9789059568860

Ben je door het lezen van dit artikel ook net zo verliefd geworden op deze boeken zoals ik? Ze zijn natuurlijk allemaal te koop in onze kookwinkel. Als iemand je voor was en het boek net van de plank heeft gegrist, dan kunnen wij de boeken ook altijd voor je bestellen!

Heb je een vraag? Je kan ons altijd bereiken via:
Instagram: @Kookwinkeldegruijter
Facebook: @Kookwinkeldegruijter
E-mail: info@kookwinkeldegruijter.com

Of kom gezellig langs in onze winkel!

Groetjes Evi

Share on facebook
Share on whatsapp