Blog

Welkom op het blog van Kookwinkel de Gruijter. Hier vind je inspiratie voor koken en bakken.

Categorieën

Instagram

Sloffenbodem

Happy Easter!

De zomertijd is begonnen, het wordt weer warmer en de bloemen beginnen te bloeien. Het is weer lente, wat ook betekent dat Eerste en Tweede Paasdag weer gevierd kunnen worden. Net als alle andere feestdagen zal het anders zijn dan ‘normaal’, maar dat weerhoudt ons er niet van om lekker te genieten!

Lees meer »
Kookwinkel de Gruijter Koken, Bakken en Feest in Sliedrecht,

Wie zoet is krijgt lekkers

Sinterklaas is weer in het land en Pakjesavond komt steeds dichterbij… Bij een heerlijk avondje hoort natuurlijk ook veel lekkers en daarom staat deze blogpost in het teken van Sinterklaas baksels. Lekkere speculaaspoppen, zelfgemaakte kruidnoten en originele chocoladeletters mogen niet ontbreken bij zo’n avond gezelligheid!

Lees meer »
Halloween Treats

It’s Spooky Season: bakken maar!

Halloween is dit jaar, net als alles eigenlijk, wat anders dan normaal. De griezelige feestjes gaan dan misschien niet door, maar dan heb je des te meer tijd om lekker te bakken! En nog beter: je hoeft je baksels niet met iedereen te delen en kan lekker alles voor jezelf houden!

Lees meer »
Le Creuset

The Beauty of Le Creuset

Yes! We zijn sinds deze week een verkooppunt van het merk Le Creuset! In deze blogpost zal ik je vertellen waarom wij zo blij zijn met dit mooie merk! En misschien staat er binnenkort ook zo´n pareltje bij jou in de keuken?!

Lees meer »

Ontdek de heerlijke olie en azijn van Foodelicious

Het zomerse vakantiegevoel is nu echt wel ten einde, maar ik neem je toch nog even mee naar het warme zuiden. Deze blogpost staat namelijk helemaal in het teken van Italiaanse oliën en azijnen. De heerlijke smaakmakers van Foodelicious maken van elke maaltijd een feestje voor de smaakpapillen. In deze post zal ik alleen de hardlopende olie- en azijnflesjes benoemen, maar je bent van harte welkom om in onze winkel alle andere smaken te komen ontdekken!

Lees meer »

8 must haves voor in de keuken!

Deze week gaat de blogpost over handige keukenartikelen en eyecatchers die in je keuken niet kunnen ontbreken! De spullen in het onderstaande lijstje zullen je keuken opfleuren en een mooie uitstraling geven, maar waar het natuurlijk om gaat is dat deze items het in de keuken bezig zijn een stuk leuker en makkelijker maken!

Lees meer »

Recept: Red Velvet Cake Bowl

Yes! De eerste blogpost over een recept is een feit! Ik ga je in deze post over een heerlijk opkomend taartje/ toetje vertellen, namelijk de Red Velvet Cake Bowl. De cake bowl staat aan het begin van haar carrière en volgt de poké bowls, smoothie bowls en alle andere lekkere gerechtjes in een kom op. Het is eigenlijk vrij simpel om te maken en je kan alle zoetigheden die jij lekker vindt met elkaar combineren. Ideaal is ook dat je bij een verjaardagsfeestje of als nagerecht bij een geslaagde dinnerparty iedereen zijn eigen bowl kan serveren. Dit ziet er super feestelijk uit en is net wat anders dan de taartpunten die iedereen gewend is.

Lees meer »

De zomer van 2020: Op wereldreis met kookboeken

Het is weer zomer! Dit betekent een tijd vol zwoele zomeravonden met koude drankjes, picknicks met volle picknickmanden en heerlijke stranddagjes gevuld met zon en een overvloed aan ijsjes. Kortom, flink genieten dus! Of je deze zomer nu vakantie viert in eigen land of er lekker op uit trekt in het buitenland, bij een vakantie hoort altijd lekker eten. Met het volgende rijtje kookboeken vol heerlijke buitenlandse gerechten kun je alvast wegdromen naar die ene leuke vakantiebestemming van je bucketlist! Ga je met me mee op wereldreis?

Lees meer »
Nordic Ware bakvormen

Help! Welke bakvorm moet ik nemen?

Sinds ik in de kookwinkel werk, ben ik erachter gekomen dat er veel verschillende bakvormen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat het best overweldigend kan zijn, want welk materiaal is ideaal voor jouw baksel? In deze blogpost ga ik je vertellen welke bakvormen onmisbaar zijn in je keuken en wat de voor- en nadelen van de materialen zijn.

Lees meer »

Instagram