Blog

Welkom op het blog van Kookwinkel de Gruijter. Hier vind je inspiratie voor koken en bakken.

Categorieën

Instagram

Dit prachtige Santoku mes is uit de Forged Olive serie.

Forged, vlijmscherp met karakter

De messen zijn niet alleen functioneel en scherp, maar zijn ook een lust voor het oog. Het “gesmede” uiterlijk, zoals Forged het zelf noemt, laat zien dat elk mes met de hand wordt gemaakt.

Lees meer »
De perfecte borrel tafel

Lekker Borrelen!

Bij een feestje horen natuurlijk hapjes. Om je borrelplank eens anders te maken dan bij de standaard Nederlandse kaas- en worstverjaardag, geef ik je hier een aantal tips.

Lees meer »
De Carmavals parade in Prinsenbeek

Carnaval!

Op 11 november om 11 uur 11 begint het officiële carnavalsseizoen.
Deze datum is gekozen omdat 11 het getal is van de gekken en dwazen.
De datum van Carnaval hangt samen met datum van Eerste Paasdag.
40 dagen voor Pasen begint de vastentijd en Carnaval gaat daar aan vooraf.

Lees meer »
Geo Hearts, de trend van Valentijnsdag

All you need is…. Cake!

Wil je eens iets anders dan een cliché bosje rozen, maar wil je wel je liefde uiten? Denk dan eens aan een zelfgebakken cadeau. Ze zeggen niet voor niets dat de liefde door de
Om je een beetje op weg te helpen, geef ik in deze blogpost een aantal leuke en makkelijke voorbeelden, zodat jij je Valentijn op een creatieve manier kunt verrassen.

Lees meer »
Cadeau's onder de kerstboom

It’s Christmas Time!

We zijn een tijdje weggeweest, maar een nieuwe website brengt ook nieuwe blogposts met zich mee! Ik ga weer vol enthousiasme aan de slag om je de allerleukste tips en tricks mee te geven.

Lees meer »
Sloffenbodem

Happy Easter!

De zomertijd is begonnen, het wordt weer warmer en de bloemen beginnen te bloeien. Het is weer lente, wat ook betekent dat Eerste en Tweede Paasdag weer gevierd kunnen worden. Net als alle andere feestdagen zal het anders zijn dan ‘normaal’, maar dat weerhoudt ons er niet van om lekker te genieten!

Lees meer »
Kookwinkel de Gruijter Koken, Bakken en Feest in Sliedrecht,

Wie zoet is krijgt lekkers

Sinterklaas is weer in het land en Pakjesavond komt steeds dichterbij… Bij een heerlijk avondje hoort natuurlijk ook veel lekkers en daarom staat deze blogpost in het teken van Sinterklaas baksels. Lekkere speculaaspoppen, zelfgemaakte kruidnoten en originele chocoladeletters mogen niet ontbreken bij zo’n avond gezelligheid!

Lees meer »
Halloween Treats

It’s Spooky Season: bakken maar!

Halloween is dit jaar, net als alles eigenlijk, wat anders dan normaal. De griezelige feestjes gaan dan misschien niet door, maar dan heb je des te meer tijd om lekker te bakken! En nog beter: je hoeft je baksels niet met iedereen te delen en kan lekker alles voor jezelf houden!

Lees meer »

Instagram